GRAFAS

GRAFAS (apie 3 m.)

Mūsų buvęs globotinis GRAFAS ieško naujo šeimininko ir naujų namų! Tikriausiai kiekvienam kyla klausimas, kodėl? Kokios problemos su šiuo šuneliu, jeigu jis ir vėl ieško naujų namų? Turime nuraminti, viskas su juo gerai, tik jam reikia stipraus šeimininko. Ten, kur jis gyveno apie devynis mėnesius, susidarė kebli situacija, nes Grafas pabandė dominuoti, ir jam patiko.. Mergina, paėmusi jį savo globon, nebesusitvarko su jo charakteriu. Kyla grėsmė dešimtmečiui berniukui.

Štai, kaip Grafą apibūdina dabartinė jo šeimininkė:

,,Jis draugiškas, nori daug žaisti, bet taisyklės jo. Nemoka atnešti kamuoliuko ar pagalio ,bet numestą pasiima ir tada prabėga urgzdamas ,maivosi kad turi. Deja, visi žaislai, kamuoliai, pagaliai yra sudraskomi, matyt, toks jo suvokimas -viską, kas mano ,reikia sudraskyti, nesupranta, kad sudraskęs nebeturės. Nemyli kitų šūnų, katės kaip sugalvoja – užkliūna arba ne. Paukščius visus baido. Puola ant žmonių iš pasalų, kartais puola perspėdamas pašiaušta nugara ir urzgzdamas. Labai ilgai gali žiūrėti į vaikus, kurie iki kokių dviejų metų, negaliu suprasti jo reakcijos į juos, jis tiesiog sustingsta juos pamatęs ar kažko laukia, nežinau. Namus saugo, loja dėl kiekvieno skambučio ir bėga prie durų. Nežinau, ką dar papasakoti. Dėl maisto yra kaip parsidavėlis, kaip ir visi šunys, bet niekur jam pasiekiamoje vietoje palikti negalima ,nes sunaikins. Mėgsta raudonas vynuoges, arbūzą ir kriaušes, nežinau iš kur tie vaisiai pas jį. Dėl bulvių žalių taip pat seilės tįsta. Dėl lauko kantrus, nors ten gali eiti ir eiti, ilgiausiai, deja ,buvo priverstas į lauką neiti 12val, bet susitvarkėm. Jei jis viduriuoja, esant reikalui prašo į lauka dieną ar naktį. Mėgsta koncervus, tai lyg desertas jam, šiaip labiau renkasi košę su dešromis, nei sausą maistą. Nevalgo žalios mėsos ir kaulų. Nežino, ką su kaulais daryti, lyg nebūtų jų niekada graužęs, bet visokie pirktiniai graužiami dalykai tai taip, gal dėl kvapų, nežinau. Moka jis būti mielas, bet ir nenuspėjamas, ir neprognozuojamas. Jei prabundi, ar žadintuvas nuskamba, pats pirmas prisistato. Jei nesikeli, tai dar pastumdo galva nugarą, jei tai neveikia, tada lenda prie kojų po kaldra ir bado savo šlapia nosimi. Neleidžia kirpti nagų, net veterinarai su tuo nesusitvarko. Tačiau jis puikiai moka nagus nusikramtyti 🙂

Štai, matosi, kad šeimininkė tikrai myli Grafą, bet su liūdesiu turi pripažinti, kad jam reikia kitokio šeimininko..Ir gal sodybos, kur jis galėtų lakstyti, kiek tik nori. Šuo didelis, gražus, energingas. Dėl šios trykštančios energijos būtinas kantrus žmogus, kuris galėtų skirti pakankamai dėmesio ir laiko Grafo mokymui. Nekastruotas, bet paskiepytas. Grafui gali būti iki 3 metų.

Jei galvojate, kad galite jo dominavimą ,,pažaboti“ ir sudomino šis gražuolis, paskambinkite ir susitarkite dėl susitikimo. Tiesa, nei prie būdos, nei į voljerą jis netinkamas.

Daugiau info tel.: 868254935

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *