2020/04/29

Neviešinti? Nes tai neetiška? Tartis gražiuoju? O kaip besitarti, kai beveik kiekvieną kartą atvažiavus pasiimti gyvūnų į Kuršėnų komunalinio ūkio sanitarinę tarnybą, esančią Gruzdžiuose, patiriam tuos pačius jausmus?

Suprantu, kad kai kuriems žmonėms yra nesuvokiama, kaip gali būti svarbi KATĖ.. Bet tai, kad nesupranta, nereiškia, kad ji nesvarbi. Normaliems žmonėms tai svarbu. Ir net labai, nes esam atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinom. Nuvalkiota frazė? Tik dėl to, kad jos negirdi tie, kurie turėtų.

Šiandien iš Kuršėnų komunalinio ūkio paėmėm visas katytes, o jų buvo 13. Na nepykit, ten dirbantys dėdės ir tetos, bet tikrai dviprasmiškos mintys kyla, kai pasiimi leisgyvį kačiuką, kuriam apie du mėnesius, kuriam termometras rodo 32,8 laipsnius, bet jis šiandien, prieš atiduodant, yra sučipuotas ir paskiepytas nuo PASIUTLIGĖS! Net nereikia būti veterinaru, kad žinotum, jog sergančio gyvūno negalima skiepyti nei nuo pasiutligės, nei dar nuo ko nors.

Sunku suvokti, kaip gali dirbti žmonės tokį darbą, jei gyvūnas yra visiška tuščia vieta jų širdyje.

Prirašyta raštų, dalyvauta ne viename susirinkime su visomis įmanomomis instancijomis, bandyta tartis, prašyti ne vieną kartą, kad atiduotų mažylius ir ligonius. Kaip nuo žąsies vanduo…

Ačiū kauniečiams ,,Katino svajonė“, kurie išsivežė mažulį be temperatūros, katytę, iš streso pagimdžiusią neišnešiotą kačiuką, ir dar penkis katulius, kurie, tikimės ir meldžiamės, išgyvens 🙏

Ir jei kažkam iš valdininkų atrodo, kad ir vėl daromės tik reklamą, man labai labai liūdna…
Bet labai labai tikiuosi, kad nors viena širdies kertelė suvirpės…
Ingrida

Su mumis liko šios kačiukės – pūkuotos Bučkė (2014m. gimimo, sterilizuota, čipuota, vakcinuota, Sneigiuose, 867612231) ir Elisė (neišgyveno, 10+, buvo nėščia, mažiukai irgi neišgyveno), juodosios Eglantina-Mela (neišgyveno, sterilizuota, vakcinuota, čipuota) ir Orchidėja (rado namus, 1m., jau sterilizuota, čipuota), trumpaplaukės pilkai balta Oktava (rado namus, 2-3m., sterilizuota, čipuota, vakcinuota) ir juodmargė Agata (5m., vakcinuota, čipuota, sterilizuota, Zokniuose).

Ši katytė Katino svajonėje…

 

Katino svajonės ir Šiaulių letenėlės savanoriai.

Visos perimtos katytės iš sanitarinės..

Iškarpos iš Kuršėnų komunalinio tinklapio: