2022/05/06

Kiekvienoje Lietuvos gyvūnų prieglaudoje dirbančių ir savanoriaujančių svajonė – kad visi žmonės taptų jautriais, atsakingais, rūpestingais. Kad kiekvienas paimtų į savo namus gyvūną tik labai gerai apsvarstęs ir duotų jam pažadą pačią pirmą dieną ,,AŠ TAVĘS NIEKADA NEIŠDUOSIU“. Ir, žinoma, jo laikytųsi.

Deja, džiaugtis kol kas nėra kuom, ir panašu, kad dar ilgai nebus…

Iš sanitarinės tarnybos, esančios Gruzdžiuose, vakar vienu ypu parsivežėm 5 šunis. Ir nei vienas iš jų nelakstė laukais – visi atiduoti iš namų. Nes… ,,nebegaliu, nebenoriu ir tt.“ Priežastys visada tos pačios. Dažnai kaimynai neapsikentę prašo pagalbos skriaudžiamam gyvūnui. Išvežė iš ten bėdulį, o į jo vietą šast – kitas jau vargsta. Pasaka be galo.

Ačiū tėveliams, mokytojams, kurie moko to atsakomybės jausmo jaunąją kartą. Nes nauja karta – mūsų šviesulys. Gal ji kažkaip susitvarkys ir ateityje naminiai gyvūnai taps bešeimininkiais tik tada, kai jų mylimas šeimininkas išeis anapilin, o po savęs nepaliks nei vaikų, nei anūkų… kurie pasirūpintų savo giminaičio augintiniais…

Kol kas tai tik gražios svajonės, deja…

Pristatome savo naujokus.

Senas didelis Baksis su užleistu ausų uždegimu, maža kalytė, kurią pavadinome Skuja, dvi tigrinės gražuolės, spėjam, mama su dukra – Tatama ir Temidė, bei baigiantis apakti su nuplikusiomis ausimis šuneliukas Kūgis. Jį jau užregistravom pas akių specialistą Kaune pirmadienį. Šuniukas nėra senas, gal dar pavyktų išgelbėti jo akytes.

Mūsų sąskaita nenumaldomai tuštėja… Vien kurui kiekvieną mėnesį išeikvojam 500-600 eurų, kai šitaip pakilo kainos… Baisu darosi, kaip reikės išgyventi iki lapkričio, kol gausim Jūsų skirtus 1,2 %.

Labai prašome padėti ir nenusisukti nuo mūsų. Be JŪSŲ pagalbos, jau kartojamės, niekaip mums nesigaus gelbėti tokius niekam nebereikalingus nabagus.

AČIŪ!❤️

Išsamiau tel. 867612231

Vaizdo įr.🐾

Iškarpos iš komunalinio svetainės

SKUJA

TATAMA IR TEMIDĖ

BAKSIS

KUGIS