2019 m. ataskaita

Ir vėl atėjo laikas, kai mums visiems yra suteikta galimybė savo laisva valia GPM procentais paremti pasirinktą organizaciją. Tiesa, nuo šių metų bus galima skirti tik 1,2 %.

Pabandysiu įtikinti, kodėl juos reikėtų skirti VšĮ ,,Šiaulių letenėlė“.

Gręžiojuosi atgal ir vertinu kas padaryta, ko neužbaigėm ar kas galėjo būti kitaip… Kritiškai vertindama, visada randu, ką galėjom padaryti kitaip, geriau. Iš to mokomės. Bet guodžia mintis, kad jei jau Šiaulių letenėlė turi tokį sekėjų ir rėmėjų ratą, reiškia, daroma viskas daugmaž teisingai, svarbiausia – iš visos širdies. Savo širdį išdaliname kasdien į 159 gabalėlius, nes tiek šiuo metu pas mus yra beglobių, nuskriaustų likimo, mūsų mylimukų.
Tai skaičius dabar esančių mūsų globotinių, kurie prisiglaudę po Šiaulių letenėlės sparneliu, laukia savo naujos laimės, savo naujų šeimininkų.

Per praeitus 2019 metus į mūsų globą pateko 583 keturkojai- 347 katytės ir 236 šuniukai. Namus pernai rado 165 šunys ir 289 katės. Visada ištiesiam pagalbos ranką sužalotam, skriaudžiamam, paklydusiam ar išmestam gyvūnui.

Neskubame priimti pačių šeimininkų atiduodamus augintinius, nes norisi, kad prieglauda tokiems gyvūnams būtų paskutinis variantas, kai jau nebėra jokios kitos išeities. Ieškome kompromisų, tokių kaip skelbimų platinimas. Turiu ištikimiausių savanorių grupelę, kuri dirba neatlygintinai, kelia žmonių skelbimus į visas įmanomas grupes, dirba už pačius šeimininkus, kad tik tam, ne vienerius metus gyvenusiam su savo šeima gyvūnui, nereikėtų patekti į prieglaudą.

Grįžtu prie skaičių… Kaip minėjau, į mūsų globą per 2019 metus pateko 236 šuniukai.
Iš jų padovanoti 165. Sugrąžinti šeimininkams 4. Dėl senatvės mirė 4. 5 mažyliai neišgyveno, dvejų suaugusių šunų nebespėjom išgelbėti, nes atvyko pas mus jau įsibėgėjus babeziozei (erkių sukeliama liga). 2 neatlaikė išsiskyrimo su savo šeimininkais, jų gyvybė užgeso trečią parą…

Iš Kuršėnų komunalinio ūkio sanitarinės tarnybos praeitais metais perėmėm 44 šunis, iš Šiaulių rajono priglaudėme 73, iš Šiaulių miesto 30. Visi kiti yra iš Radviliškio, Joniškio, Kelmės, N. Akmenės rajonų.

Katytės… Per 2019 metus priimta 347. Padovanota 289. Grąžinta šeimininkams 4. Suteikta pagalba žmonėms su PSP- 20. Neišgyveno 47.
Iš Kuršėnų komunalinio ūkio sanitarinės tarnybos per praeitus metus į Letenėlę parvažiavo 58, iš Šiaulių rajono 94, iš Šiaulių miesto 140 katytės, o visos kitos irgi iš aplinkinių miestelių ir kaimų.

Kiekvieną mėnesį sumokame vidutiniškai 2000 eurų veterinarams už gydymą, operacijas, vakcinaciją, čipavimą, sterilizacijas ir kastracijas.
Nuo 2016 metų įsigyta sodyba, ištiestas kelias, įvesta elektra, pastatyti sandėliai, įrengta erdvi šunų pasilakstymo aikštelė, įrengtas kačių namelis Sneigiuose, aptverta teritorija, įsigytas pirmasis modulinių namelių kompleksas, kuriame gyvena šiltai šiuo metu 22 šuniukai.
Zoknių kačių namelyje gyvena virš 40 kačių. Ten tvarkosi savanoriai, griauna, stato, kuria, gerina ir gražina sąlygas mūsų murklytėms.

Planai mūsų grandioziniai, kurie naktį prabudus verčia nerimatuti, ar tai įmanoma… ar tai realu…
Viskas realu ir viskas įmanoma… jei JŪS mums padėsite… Primenu, kad Šiaulių letenėlė gyvuoja tik iš JŪSŲ, prijaučiančių beglobiams, paramos.

Šiais metais dalyvaujame aukok.lt projekte, kuris skirtas lauke gyvenančių šuniukų sąlygoms pagerinti. Užsukite ten, pažiūrėkite, paaukokite. Mums tai labai labai svarbu!
https://www.aukok.lt/projektai/Uz-rytoju-be-grandiniu

Antras šių metų tikslas- veterinarinės klinikos įrengimas. Tai mūsų tikslas, pati didžiausia svajonė- turėti savo veterinarijos gydytoją šalia, kad nebereikėtų kiekvieną kartą važiuoti į Šiaulius, kažkam susirgus, kad galėtume vakcinuoti, čipuoti, kastruoti savo globotinius vietoje. Norime turėti SAVO stacionarą, su SAVO vet gydytojais, kad būtume ramūs, jog mūsų globotiniai saugūs ir prižiūrimi specialistų. Tai mūsų šių metų tikslai, o JŪS galite mums padėti juos įgyvendinti, tiesiog paskirdami Šiaulių letenėlei savo GPM 1,2 %. Jums tai nieko nekainuos, tik sugaištas kelias minutes, o JIEMS tai bilietas į jaukesnį rytojų. http://siauliuletenele.lt/gpm-skyrimas/

Todėl kreipiuosi į JUS, mieli mūsų draugai, ir šiemet nepamirškite JŲ, viso Šiaulių regiono beglobių, nes jų tiek daug! Ir jų daugėja, nors ir kaip stengiamės kiekvieną dieną skleisti informaciją apie atsakomybę už mūsų mažuosius brolius. Jie taip pat jaučia, taip pat liūdi, džiaugiasi, ilgisi, nerimauja, pavydi… taip pat yra pažeidžiami, traumuojami psihologiškai… Tik nemoka pasakyti, pasiskųsti… nemoka skaityti, nesupranta TV informacijos. Jie vadovaujasi tik instinktais ir yra nuoširdūs iki begalybės.

Jei tik galite mums padėti siekti savo tikslų, žemiau yra sąskaitos, kur nugulęs kiekvienas euras yra ypatingos svarbos Šiaulių letenėlės globotiniams.

Ačiū visiems, kurie keliavo su mumis per 2019-uosius, palydėjo į 2020-uosius ir liko drauge!

Su meile
Ingrida

PayPal sąskaita: letenelesprieglauda@gmail.com
Šiaulių bankas: LT87 7180 0000 0370 0239, SWIFT/BIC kodas CBSBLT26
SEB bankas: LT40 7044 0600 0802 9426, SWIFT/BIC kodas CBVILT2X
Paysera: LT36 3500 0100 0188 3319 – mokėjimo paskirtis: EVP1010001883319

Trumpasis paramos nr. Lietuvoje – 1670, kuriuo galite labai lengvai skirti 1, 2 ar 5 Eur paramą (nuo jų dar bus nuskaičiuoti mokesčiai ~40proc.), tiesiog išsiuntę SMS (Bitė, Telia, Tele2) žinutę su tekstu:

LETENELE1 ; LETENELE2 ar LETENELE5